Birçok nedenden dolayı kol ve bacaklarınızda sarkmalar ortaya çıkar. Genellikle 30’lu yaşlardan itibaren başlayan bu tip sarkmalar sadece yaşlanmayla ilgili değildir. Gebelik, ani bir şekilde fazla kilo verme, menopoz başta olmakla bazı nedenlerden dolayı ortaya çıkan hormonal değişiklikler, beslenme düzenin olması ve kötü beslenme alışkanlıkları kol ve bacaklarda sarkmaları ortaya çıkaran başlıca nedenlerdir. Hangi nedenden dolayı ortaya çıkarsa çıksın, kol ve bacaklardaki sarkmalar kötü bir görüntü yarattığından dolayı hep bir sorun olarak görülmektedir. Özellikle, sarkmalar yüzünden istediği modelde kıyafetleri giymekten çekinen bayanlar açısından ciddi bir özgüven eksikliği oluşmasına neden olabiliyor.

Kol ve Bacak Sarkmaları Neden Oluşur?

Yukarıda bahsedilen nedenlerden herhangi biri derideki dermis tabakasında elastik yapının bozulmasına neden olabilir. Aşırı kilo alma veya verme ve kilonun sıklıkla değişmesi durumlarında deride çatlaklar da oluşabiliyor. Bazı durumlarda ise sarkma derideki bozulmadan değil, kol veya bacaklardaki aşırı yağlanmadan kaynaklanabilir.

Sarkmalara Karşı Hangi Önlemler Alınmalıdır?

Ameliyatsız Kol GermeKol ve uyluk bölgenizde sarkmaların oluşmasını önlemek için doğal yöntemlere başvurabilirsiniz. Bu yöntemlerin başında doğal ilaçlar ve maskeler gelmektedir. Meyve, sebze, bal, zeytin yağı gibi doğal ürünlerle hazırlayacağınız ilaç ve maskeleri kol ve uyluk bölgenize uygulayarak sarkmaları önleyebilirsiniz.

Bunların dışında en önemli önleyici yöntem egzersizdir. Kol ve bacak kaslarınızı sıkılaştırmak için yapacağınız esneme ve germe egzersizleri sayesinde esnek bir vücuda sahip olmanın yanı sıra deri sarkmalarını da önlemiş olacaksınız.

Sarkmış Kol ve Uyluk Derileri İçin Ameliyatsız Estetik

Ameliyatsız kol estetiği ve uyluk bölgesindeki deri sarkmalarının ortadan kaldırılması için uygulanan yöntem fokuslu ultrasondur. Bu yöntem ultraskin olarak da adlandırılmaktadır ve odaklanmış ses dalgaları anlamına gelmektedir. Fokuslu ultrason cerrahi yöntemlerden çekinenler için en uygun estetik yöntemidir. Ameliyatsız bacak estetiği ve kol bölgesindeki sarkmalara fokus ultrason yöntemi ile müdahale edildiğinde ses dalgalarıyla sarkmalar giderilir ve cilde daha sıkı bir görünüm kazandırılır. Bu işlem sırasında ses dalgaları cildin alt katmanlarına kadar nüfuz ederek ciltte toparlanmayı sağlar. Sadece ciltteki sarkmaları ortadan kaldırmakla kalmaz aynı zamanda cildi gençleştirir.

Neden Fokuslu Ultrason Yöntemi Ciltte Sıkılaşma Sağlar?

Fokuslu ultrason yöntemini diğer cilt sıkılaştırma yöntemlerinden farklı kılan en temel özellik cildin fasya dokusuna kadar inmesidir. Lazer ve radyofrekans gibi yöntemlerde bu kadar derine (4,5 milimetre) müdahale edilemez. Fasya dokusu cilt germe için en önemli deri katmanı olduğu için fokuslu ultrason yöntemi sırasında bu katmanın küçültülmesi işlemi gerçekleştirilir. Fasya dokusu küçüldükten sonra da cilt sıkılaşır.

Uygulama Kaç Seansta Gerçekleştirilir?

Fokuslu ultrason yöntemi sadece bir seansta gerçekleştirilir. Seans en fazla bir saat devam eder. Etkisi ise yaklaşık 2 yıl kadar sürer.

Fokuslu Ultrasonun Avantajları
Bu yöntemin en büyük avantajı cerrahi bir müdahale olmamasıdır. Bu nedenle sıklıkla başvurulan bir yöntemdir. Fokuslu ultrason yöntemiyle gerçekleştirilen ameliyatsız kol estetiği ve uyluk bölgesindeki sarkmaların ortadan kaldırılması sırasında ciltte kızarıklık ve kabuklanma gibi sonuçlar ortaya çıkmaz. Böylece, istediğiniz mevsimde bu yönteme başvurabilir, tek seanslık işlemin ardından normal hayatınıza dönebilirsiniz.

Dezavantajları ve Yan Etkileri

Uygulamanın dezavantajı yöntemden ziyade cildin özelliklerinden kaynaklanıyor. Aşırı sarkmış derilerde beklenen sonucu vermediği gibi ve yağ dokusu az olan derilere de uygulanması tavsiye edilmiyor.

Fokuslu ultrason yönteminin yan etkileri ise profesyonel bir uygulama yapılmadığı durumlarda ortaya çıkar. Kontrolsüz şekilde yapılan uygulamalarda kemik üstünde yağ erimesi sonucunu doğurabilir.

Ankara’da Ameliyatsız kol ve uyluk germe fiyataları, işlemde tercih edilecek yönteme göre farklılıklar göstereceği bilinmektedir.