Lazer epilasyon vücuttaki istenmeyen tüylerin kalıcı olarak yok edilmesi amacı ile milisaniyelik atışlarla kıl köklerine ısı enerjisi gönderilerek kıl köklerinin zayıflatılıp yok edilmesi işlemidir.  Soğutma sistemli lazer tekniği kullanılarak lazer ısısı cilde temas etmeden doğrudan kıl köklerine nüfuz eder. Lazer epilasyon uygulaması ile pürüzsüz bir cilde kavuşacağınız gibi artık eski ağda, jilet gibi sürekli tekrar etmek zorunda kaldığınız yöntemleri de uygulamaktanda vazgeçilmiş olunur.

Uzun süredir ülkemizde de sıkça kullanılmaya başlanılan lazer epilasyonun çeşitli uygulama teknikleri bulunmaktadır. Bunlar:

Alexandrite Lazer Epilasyon Tekniği

Alexandrite lazer epilasyonda lazer ışınları cilt içerisine 755 nanometre sürekli olarak düşük dalga boyu ile uygulanır.  Büyük uygulama alanlarında kullanılabilir. Bu yöntem daha çok, çok açık tene sahip kişilerde kullanılmalıdır. Çok hızlı işlem yapma özelliğine sahiptir. Böylece uygulama seanslarının süreleri de kısalmış olur. Alexandrite tekniğinde cihazda soğutucu başlık bulunduğundan uygulama yapılan kişilerin belirttiğine göre ağrı ve acı hissinin duyulmadığı bir yöntemdir. Uygulama yapıldığı esnada cilt üzerinde kalan kılları buharlaştırma özelliği vardır bu nedenle cilde ağda yapılmış görünümü verir. Bu lazer yöntemini diğer yöntemlerden ayıran en önemli farklardan birisi de deri altına çok fazla inmemesidir. Ancak bu nedenle de koyu ten rengine sahip kişilerde etkisi daha az olabilir. Bu yüzden esmer tenli kişilere deneme uygulaması yapılmadan kullanılması tavsiye edilmez.  Ayrıca kol, sırt gibi kılların daha derine inmiş olduğu bölgelerde cihaz çok derine nüfuz etmediğinden çok sağlıklı sonuçlar alınmayabilir. Daha çok bacak, kol altı gibi bölgelerde kullanılması uygundur.

Diode Lazer Epilasyon Tekniği

Diot lazer tekniğinde dalga boyu 810 nanometredir. Bu da demek oluyor ki Alexandrite yöntemine göre daha uzun dalga boyu ile daha derine nüfuz edebilmektedir.  Açık tenlilerde uygulanabileceği gibi çok koyu tenli kişilerde de rahatlıkla kullanılabilir.  Kalın ve güçlü kıllara sahip kişilerde kılların yeniden uzama süresinde ciddi bir uzama görülür. Ancak ince saçlar için de tam tersi geçerlidir. Açık ve ince kıllara sahip kişilerde kullanılması pek tavsiye edilmez. Diode lazer tekniğinde de Alexandrite tekniğinde olduğu gibi soğutma işlemi uygulanır ancak bu teknikte cildin daha derinine inme söz konusu olduğundan az miktarda da olsa acı ve ağrı olabilir.

ND:YAG Lazer Epilasyon Tekniği

ND:YAG lazer de dalga boyu her iki yöntemden daha uzun 1064 nanometredir. Açık tenli ve açık kahverengi tüylerde etkinliği oldukça düşüktür. Ancak özellikle çok koyu tenler ve bronz tenlilerde siyah ve kahverengi tüylerde tercih edilir.  Vücudun hemen hemen her yerinde kullanılabilir. Ancak dudak üstü dışındaki ince olan tüy tiplerinde tavsiye edilmez. Bunun yerine sırt gibi derin tüylerin bulunduğu bölgelerde bazı koltuk altı uygulamalarda kılların temizlenmesi uzun sürdüğünden ndyag lazer daha derine indiğinden bu teknikle uygulama yapmak süreci kısalttığı gibi daha etkili sonuçlar alınır.

Lazer Epilasyonda Hangi Teknik Seçilmelidir? Yan Etkileri ve Zararları

Bu sorunun cevabını verebilecek kişi sizin kıl yapınızı ve yoğunluğunu görerek karar verecek olan uzman kişilerdir.  Bir kişide çok iyi sonuçlar elde edilen cihazlarda diğer bir kişide aynı başarı elde edilemeyebilir. Bu nedenle lazer epilasyon eğitimi almış uzman kişilerin uygulama yaptığı yine steril şartlarda çalışan bir klinikte uygulama yaptırmak kesinlikle önemlidir. Neticede cildinize uygun olmayan bir cihaz ile uygulama yapılması durumunda ciltte kızarıklık, yanma, leke ya da kıl oranında azalma yerine artış gözlenebilir. Lazer epilasyon uzman kontrolünde, güvenilir bir klinik ortamında, FDA tarafından onayı mevcut cihazlarla en etkili sonuçları alabilirsiniz.

Lazer epilasyon uygulaması yapılmadan en az 1 ay önce ağda gibi kılı kökünden alan yöntemler bırakılmalıdır. Lazer Epilasyona başlanıldığında güneş ışınlarının cilde direk geldiği yaz ayları yerine sonbahar veya kış mevsimi tercih edilmelidir. Eğer koyu renk bir tene sahipseniz yazın da uygulamanın bir yan etkisi gözlenmeyebilir ancak açık tenlerde yaz ayları yapılan uygulama lekelenmeye neden olabilir. Uygulamaya başlandıktan sonra eğer cildinize uygun bir cihaz seçildiyse ve siz de seanslara verilen tarihte düzenli bir biçimde katılmayı sürdürürseniz kesinlikle çok başarılı sonuçlar elde edilebilir.

Lazer sistemlerinden başka (IPL) yani yüksek atımlı ışık sistemleri de lazerli epilasyon amaçlı uygulamalarda kullanılmasına rağmen, lazer değildir ve başarındaki oranları oldukça düşüktür.

Lazer Epilasyon Kaç Seans Sürer

Genellikle lazer epilasyonun kaç seans süreceği kişinin kıl yoğunluğuna ve kıl kökünün kalınlığına göre değişir. Lazer ışınları, aktif evrede olan (anajen evre) kıl köklerini etkilemektedir.

Bütün kıl yapılarının aynı zaman diliminde aktif evrede olması mümkün değildir. Pasif evrede (telojen evre) bulunan kıl köklerinin aktif evreye geçmesinin beklenmesi gerekmektedir. Birden fazla seans uygulama yapılması bu sebepten dolayıdır.

Tek bir bölgedeki kıl ve tüy köklerinin en fazla % 30-40’lık bölümü aktif evrede olacaktır. Bu yüzden her bir seansta görünürde olan kılların ve tüylerin en fazla % 40’lık bir kısmı etkilenebilecektir. Bir başka deyişle, uygulama yapılan bir alanda görülür halde bulunan kıl ve tüy köklerinin yaklaşık 4 – 5 katı kadar görünür olmayan kıl ve tüy kökü bulunmaktadır. Bunlar içinde kıl barındırmazlar, yani boş köklerdir. Birbiri ardına yapılacak olan lazer epilasyon seansların hedefi, çıkması için zamana ihtiyacı olan bu köklerin de ortadan kaldırılmasıdır.

Ama ortalama olarak hangi Lazer epilasyon teknik kullanılırsa kullanılsın 4 ile 8 seans arası sürmektedir. Bu seanslara gitme sıklığı da vücut bölgesine 1,5 ile 2 ayda bir, yüz bölgesine ise 1 ile 1,5 ayda bir olarak değişmektedir.

Lazer Epilasyon Kimlere Uygulanamaz?

Lazer epilasyon normal sağlıklı tüm yetişkin erkek ve kadınlara uygulanabilir. Günümüzde erkeklerde de özellikle sırt, omuz, ense bölgeleri için lazer epilasyona ilgi giderek artmaktadır.

Ancak;

  • Hamilelere ve emziren annelere,
  • Cilt kanseri hastalarına,
  • Cilt soyma ürünleri kullanan kişilere bu ürünleri bırakana kadar,
  • Cildinde aktif lezyon olan kişilere uygulama yapılmaz.

Özellikle lazer epilasyon uygulamalarının hamilelerin gebelikleri esnasında zararlı olup oluşmadığına dair kesin bir tanı konmamıştır. Tedbir amaçlı da olsa uygulama yapılmaması tavsiye edilir. Ancak bu dönemde vücutta yaşanan hormonal değişimler nedeniyle kıllanma oranında da bir değişim olduğundan sağlıklı bir sonuç zaten elde edilemez.

Ankara’da Lazer epilasyon uygulamasının hangi şartlarda hangi cihazlar ile yapılacağı kriterleri hakkında bilgi almak için bizi arayınız. lazer epilasyon fiyatları uygulama yapılan alanlara ve seans sayısına göre değişiklik gösterecektir.