Yüz mezoterapisi, çeşitli ilaç ve benzeri maddelerin küçük iğneler aracılığı yüz bölgesinde deri altına ve cilt içerisine direk olarak verilme işlemidir. Bu işlem yüz dışında cildin diğer çeşitli bölgelerine de yapılmaktadır. Mezoterapi işlemi ayrıca mezolifting olarak da bilinmektedir. Yüz mezoterapisi işleminin kişiler üzerinde cilt yenileme, kırışıklık giderme, sarkmaları engelleme gibi olumlu etkileri bulunmaktadır. Mezoterapi ve Mezolifting yapılırken kullanılan maddelerin miktarları az olduğu için ve vücuda zarar verecek herhangi bir özelliği bulunmadığı için herhangi bir yan etki oluşması da genel olarak söz konusu olmamaktadır.
Yüz Mezoterapisi Uygulaması
Yüz mezoterapisi ya da diğer bölgelere mezoterapi işlemleri kişilerin estetik açıdan daha iyi bir görünüme sahip olmak için başvurmuş olduğu bir uygulamadır. Bu uygulamayı yaptıran kişiler genellikle şu durumlarda bu yönteme başvurmaktadırlar:
- Kişilerin güneş ışınlarından dolayı çeşitli zararlar görmüş olduğu,
- Ciltte oluşan çeşitli çatlak ve benzeri görünümlerde,
- Vücutta meydana gelen yara, sivilce izi, yanık izleri gibi oluşumların tedavisi için,
- Yaz tatiline çıkılmadan önce güneş ışınlarının zararlı etkilerini minimum düzeye indirebilmek için,
- Sigara kullanan kişilerde ciltte oluşacak hasarları tedavi etmek için,
- Yüzde ya da cildin diğer bölgelerinde meydana gelen sarkma, kırışıklık gibi durumları engellemek için,
- Ciltte yaşlanmayı geciktirmek ve cilt gençleştirme işlemleri için,
- Donuk ve mat ciltleri parlaklık sağlamak için
Bu nedenlerden dolayı kişiler mezoterapi ve özellikle de yüz mezoterapisi işlemlerine başvururlar. Mezoterapi işlemi ile saç dökülmesi problemlerinin de önüne geçildiği görülmüştür. Bunun nedeni ise cildin yenilenmesi, tazelenmesi ve daha sağlıklı bir hale gelmesidir. Bu şekilde saç kökleri de yenilenecek ve saçlarınız daha sağlıklı bir hale gelecektir.
Yüze Mezoterapi Nasıl Uygulanır?
Yüz mezoterapisi işleminin özel uygulama teknikleri bulunmaktadır. Bu teknikler doğru bir şekilde uygulandığında kişiler olumlu sonuçlar ile karşılaşmaktadırlar. Uygulanmadan önce kişilerin cildi iyi bir şekilde temizlenmekte ve özel olarak solüsyonlar ile dezenfekte edilmektedir. Kişilerin mezoterapi uygulaması sırasında herhangi bir iğne etkisi duymamaları için işlemden belirli bir süre önce anestezik kremler cilde uygulanabilmektedir. Mezoterapi için hazırlanan karışımlar uygulanacak bölgeye göre çeşitli iğneler ile cilt içine, deri altına ya da cilt yüzeyine uygulanmaktadır. Bu işlemin uygulanmasından sonra kişilerin ciltleri son derece parlak, daha genç görünümlü ve dinlenmiş bir hale gelmektedir. İşlem tam anlamıyla sonlandıktan sonra kişilerin kırışıklıkları büyük ölçüde ortadan kalkacak ve kişiler daha aydınlık bir cilt görünümüne sahip olacaklardır.
Yüz mezoterpisi işlemini dilerseniz lazer, IPL ya da radyofrekans gibi çeşitli yöntemlerle de uygulatabilirsiniz. Bu şekilde bir kombin halinde mezoterapi işlemini tercih ettiğinizde sonuçlar çok daha başarılı olmaktadır. Leke tedavisi işlemi olan mezoterapi işlemlerinde kişilerin cilt lekelerine ve uygulama yapılacak bölgelere göre çeşitli seanlar uygulanmaktadır. Kişiler için genel olarak 4-6 seans uygun olmaktadır. Bu seansların arası ise 1 ile 4 hafta arasında değişiklik gösterebilmektedir. Kişilerde mezoterapi etkileri genel olarak ilk 2 seans sonrasında görülmeye başlanmaktadır.
Yüz Mezoterapisinde Hangi Maddeler Kullanılmaktadır?
Yüz mezoterapisi için genellikle kişilere çeşitli maddeler verilmektedir. Bu maddeler kişilerde cilt için onarıcı etkiye sahip olan maddelerdir. Vitamin grupları içerisinde bulunan A, B1, B2, B3, B5, B6 ve C vitaminleri kullanılabilmektedir. Bunların dışında amino asitler, nükleik asitleri, selenyum ve magnezyum da yüz mezoterapisinde kullanılmakta olan çeşitli maddelerdir.