Vücudumuzda beğenmediğimiz, bizi rahatsız eden bölgelerimiz, aynaya baktığımızda kendimizi mutsuz hissetmemize neden olabilir. Sosyal yaşantımızı dahi olumsuz yönde etkileyebilen bu şikayetleri günümüzde çeşitli ameliyatsız estetik uygulamalar ile çözüme kavuşturmak mümkün. Vücut dolgusu da son yıllarda giderek artan oranlarda uygulanmakta olan seçeneklerden biridir.
Vücut Dolgusu Nedir?
Yaşla birlikte ya da başka faktörlerle sarkan ve hacmen kayba uğrayan bölgelerin doğal maddelerle önceki formuna ya da istenen forma kavuşabilmesi sağlanır. Bunun yanı sıra göğüs ve kalça bölgelerinde de uygulanarak daha dolgun bir görüntü elde edilebilir. Ayrıca yara ve yanık bölgelerde de başarılı sonuçlar alınmaktadır. Ameliyatsız meme büyütmeişlemlerinde sıklıkla tercih edilmektedir.
Kimler Yaptırabilir?
Estetik dolgu maddesine alerjisi olan kişilere uygulanmaz. Ciddi rahatsızlıklara sahip ve düzenli ilaç kullanımı gerektiren durumlarda ise hekim bilgilendirilerek uygun bir yol izlenir. Ayrıca hamile ve emziren bayanlara da uygulanmaz. Bu gibi durumlar dışında her sağlıklı bireyde uygulanabilen bir estetik uygulamadır.
Nasıl Yapılıyor?
Aquafilling vücut dolgusu öncesi gerekli muayeneler yapılarak uygulama bölgesi analizi tamamlanır. Dolgu yapılacak alanın boyutu, uygulama şekli, dolgu maddesi çeşidi ve miktarı belirlenir. Hyaluronik asit içeren dolgu materyalleri kullanılarak yapılır. Hyaluronik asit, dokuların tamirinde ve elastikiyetinin korunmasında büyük rol oynamaktadır. Bu şekilde cildin yaşlanmasını geciktirir. Su tutma özelliği de dolgu maddesi olarak kullanılmasında önemli bir nedendir. Dolgu maddelerinin temelini hyaluronik asit oluşturmaktadır. Hyaluronik asit zaten hali hazırda vücudumuzda özellikle kıkırdak doku, kemik doku ve ciltte bulunmaktadır. Hemen hemen tüm dokularda da yer alarak vücudun neredeyse temel birimini oluşturur. Kimyasal olarak laboratuvar şartlarında üretildiği gibi kişinin kendi yağ dokusu da depo malzemesi olarak kullanabilir. Sentetik olarak üretilen dolgu malzemesi olarak ilk akla gelen Bio-alkamid’dir.
Uygulama Şekli Nasıldır?
Ameliyat gerektirmeyen bir işlem olsa da klinik ortamda gerçekleştirilir. Uygulamadan önce sorunlu bölge dezenfekte edilerek işleme hazırlanır. Sonrasında işlemin konforunu arttırmak ve ağrıyı minimuma indirmek için anestezik içerikli kremler bölgeye sürülür. Dolgu maddesi uygulanırken iğneler kullanılır. Bu iğneler çok ince uçludur ve bu uçlarla deride belirlenen uygulama derinliği esas alınarak materyal enjekte edilir.
İşlem Ne Kadar Sürüyor?
Dolgu işlemi, uygulanan bölgeye ve uygulama şekline göre değişiklik gösterse de 10 ila 30 dakika arasında değişmektedir. Dolgu maddesi olan hyaluronik asit doğal bir madde olduğu için herhangi bir alerjik reaksiyona sebebiyet vermez. Uygulama sonrası hastanın cilt yapısına göre kızarıklık ve morluklarla birlikte şişlikler de görülebilir. Ancak bunlar yaklaşık 48 saat sonra ortadan kaybolur. Bu süreçte soğuk uygulaması yapmak da iyileşme ve normale dönme hızını arttırır. Uygulamanın kalıcılığı uygulanan kişinin özelliklerine, dış etkenlere ve uygulama maddesine göre değişiklik gösterebilir. Ancak 6-18 ay aralığında tekrar uygulaması gerektirebilir.