Kaz ayağı kırışıklık tedavisi yöntemleri arasında en çok öne çıkanları kaz ayakları botoksu ve dolgu uygulamalarıdır. Bu yöntemlerin her birinin avantaj ve dezavantajları vardır.
Kaz Ayağı Botoksu Uygulaması
Göz çevresindeki kırışıklıkları oluşturan çizgiler bazı mimik hareketlerinin sık tekrarlanmasından dolayı ortaya çıkar. Kaz ayakları botoksu tedavi yönteminde bu harekete neden olan kas grubuna enjekte edilir. Ameliyatsız bir estetik uygulamadır ve ameliyatın oluşturabileceği risklerden de soyutlanmıştır. Bir iğne yardımı ile enjeksiyon yapılır ve uygulamanın hemen ardından günlük hayata dönülebilir. Kaz ayakları geniş bir bölgeye yayılmışsa, kırışıklara paralel olarak 3 noktadan kaz ayaklarına botoks uygulaması yapılır. Uygulama dozu bölgeye göre uzman doktor tarafından belirlenir.
Botulinum toksini bir çeşit proteindir ve bu işlemin ardından göz çevrenizdeki kasların gevşemesini sağlar. 4-6 aylık sıklıkla işlemin tekrarlanması ile kaz ayaklarındaki kırışıklıklarınız giderilebilir.
Avantajları
2-7 gün çok kısa bir sürede etkisini gösterdiği için en çok tercih edilen yöntem olarak görülmektedir. Bir diğer avantajıysa her seanstan sonra etki süresinin daha da uzamasıdır. Uygulama sonrası kişi günlük rutinine devam edebilir, acı vermez, uygulama süresi oldukça kısadır.
Dezavantajları
Hamile veya emzirme dönemindeki kadınlarda uygulanmaz.
Kaz Ayağı Kırışıklıklarına Dolgu ve Fokus Ultrason ile Tedavisi
Kaz ayaklarına dolgu uygulama yönteminde çizgilere neden olan derideki çökmeler doldurularak sonuç elde edilir. Yani cildin kırışıklık olan kısımları düzleştirilir. Bu yöntem sadece göz çevresi kaz ayakları kırışıklığı için değil vücudun birçok yerinde çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan çökmelere karşı da uygulanabilir. Fakat kaz ayaklarında çukurluk gibi sorunlar gözlenmediği durumlarda genellikle kaz ayağı botoksu uygulanır. Göz çevresindeki kırışıklık tedavisi için Fokus ultrason yöntemide uygulanabilir. Ortalama 20 dakikalık seanslar ile uygulanması ile göz çevresindeki kırışıklıkların olduğu bölgedeki kasların gerilmesi sağlanır.
Kaz Ayağı Çizgilerinin Oluşmasının Nedenleri
- Sıkça Yaptığınız Mimikler. Özellikle çok gülen, kaşlarını çatan veya diğer bu gibi yüz mimiklerini yapan kişilerde cilt kırışıklıkları daha belirgin bir hale gelebiliyor.
- Cildin Kuru Olması. Eğer kuru bir cilde sahipseniz göz çevrenizde kaz ayağı çizgileri oluşma ihtimali daha yüksektir.
- Haddinden fazla güneş ışına maruz kalma cilt sağlığı açısından olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Bu olumsuz sonuçlar özellikle, güneş ışınlarına karşı en savunmasız bölge olan yüzümüzde daha belirgin izler bırakabilmektedir. Bu yüzden de güneş ışınlarına çok fazla maruz kalan kişilerde bu tip kırışıklıklar ortaya çıkabilir.
- Sigara, alkol gibi zararlı alışkanlıklar cildinizin tazeliğini kaybetmesine neden olmaktadır.
- Çok fazla kafein tüketen veya uyku düzeni olmayan kişilerde kaz ayağı çizgilerine daha çok rastlanmaktadır.
- Menopozun Neden Olduğu Hormonal Değişiklikler
Ayrıca, bilgisayar, tablet ve cep telefonunu uzun saatler boyunca kullanmak, bu esnada gözleri kısarak bakmaya bağlı olarak da bu tarz olumsuz sonuçların ortaya çıkmasına neden olabiliyor.
Kaz ayağı çizgileri olmayan ve daha taze bir cilde sahip olmak için uygulamanız gereken yöntemleri ikiye ayırabiliriz: önleyici yöntemler ve tedavi yöntemleri.
Kaz Ayağı Çizgilerinin Oluşmasını Önleyici Yöntemler Nelerdir?
Göz çevrenizde ortaya çıkabilecek kırışıklıkları önlemek için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var:
- Kuru ciltler kaz ayağı kırışıklıklarının en önemli nedenlerinden biri olduğu için cildinizi nemli tutmaya çalışın. Bunun için bol bol su içmek gerekir.
- Sebze ve meyvelere üstünlük verin, sağlıksız yiyecek ve içeceklerden uzak durun. Sağlıksız beslenme cildi yaşlandıran en belirgin etkenlerden biridir.
- Uyku Düzeninize Özen Gösterin.
- Çizgilerin oluşumunu engelleyen krem veya maskeler kullanımı
- Düzenli spor yapmak sağlığınızı koruduğu gibi cildinizin yaşlanmasını ve kırışıklıklar oluşmasını da engelleyebilir.
Ankara Kaz ayağı botoksu fiyatları hakkında bilgi edinmek için ilk önce doktor muayenesi gerekmektedir. Daha detaylı bilgi almak için sorularınızı bize iletebilirsiniz.