Lazer Çil Tedavisi
Çil, vücutta genelde de yüzde oluşan açık kahverengi lekeler olarak tanımlanır. Çiller, cildi ultraviyole ışınlarına karşı korumak için vücudun verdiği bir tepkidir. Cilde rengini veren melanin hücrelerinin belli bölgelerde yoğunlaşıp kümeleşmesiyle meydana gelir. Bu lekelerden kurtulmak ve pürüzsüz bir cilde kavuşmak günümüzde hiç de zor değildir.
Lazer Çil Tedavisi Nedir?
Çiller, lazer teknolojisi yardımıyla bireyler için artık sorun olmaktan çıkmıştır. Lazer, temel olarak ışığın yoğunlaştırılıp bir güç kaynağına dönüştürülmesi olarak nitelendirilir. Yaklaşık olarak 1960 lı yıllarda kullanıma başlanmış olan bu teknoloji tıbbın çoğu bölümünde kullanıldığı gibi estetik dünyasında da başarılı bir uygulama alanına sahiptir. Lazer ışınları radyasyon özelliği göstermez ve kansere neden olduğuyla ilgili herhangi bir veri mevcut değildir.
Lazer Çil Tedavisi Ne İçin Yapılır?
Çiller, insan sağlığı açısından herhangi bir tehdit oluşturmazlar. Fakat özellikle açık renkli bireylerde koyu renk ve geniş alana yayılmış çil denen lekeler huzursuzluk ve mutsuzluğa neden olabilir. Kişinin kendini daha çok beğenmesi ve aynaya güvenle bakabilmesi çok önemlidir. Bu nedenle herhangi bir sağlık sorununa yol açmasa da bundan rahatsızlık duyan kişiler için uygulanılabilir bir yöntemdir.
Kimler Yaptırabilir?
Uygulamaya engel olacak herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan her bireyde güvenle uygulanabilen bir yöntemdir. Açık renk tene sahip ve çilleri koyu renk olan kişilerde daha başarılı ve hızlı sonuçlar elde edilir.
Lazer Çil Tedavisi Nasıl Bir Uygulamadır?
Çil tedavisi, uzun yıllardır estetik dünyasında kullanılan lazer teknolojisi yardımıyla gerçekleştirilir. Bu yöntemde, Erbium, CO2, Fraksiyonel, KTP Lazer523 nm, Alexandrite lazer 755 nm ve IPL (430-1100 nm) gibi lazer çeşitleri kullanılabilmektedir. Seans sayıları uygulanacak alanın tipine, cilt ve lekelerin rengine göre ayrıca kullanılan lazer teknolojisine göre değişiklik gösterebilmektedir.
Lazer Çil Uygulaması Nasıl Yapılır?
Uygulama klinik ortamda yapılır. Öncesinde ağrı ve acıyı minimuma indirmek için anestezik kremler uygulanabilmektedir. Lazer atışlarına başlamadan önce gözlerin korunması için lazerden koruyucu özel gözlükler kullanılır. Soğutulan bölgeye lazer atışları yapılarak işlem uygulanır.
Lazer Çil Tedavisi Ne kadar Sürer?
Seans süreleri bölgenin durumuna göre değişiklik gösterebilir. Ayda bir gerçekleşen seanslar yine uygulama yapılacak kişiye ve bölgeye göre farklılaşabilir. Ancak 2 ila 6 seans arasında başarıya ulaşılabilir. Lazer Çil tedavisi tekrarlanması gereken bir uygulamadır. Bireyin sorunlu bölgeyi ne kadar iyi koruduğuyla orantılı olarak birkaç yıl içinde tekrar uygulaması yapılabilir. İşlem sonrasında yaklaşık olarak 12 saat boyunca bölgenin ıslatılması tavsiye dilmez. Lazer atışlarından dolayı oluşabilecek olan kızarıklık şişlik ve yanma hissi için soğuk uygulaması önerilir. Bunun yanında rahatlatabilecek krem ve solüsyonların da faydası olur. Güneş ışınlarından korunmak için en az 30 güneş koruma faktörü içeren kremler kullanılmalıdır. Tedavi sonrası özellikle ilk 6 ay güneşten kaçınılmalıdır.